top of page
  • Writer's pictureLove Moves Bulgaria

Историята на ЛИЛИ и ДАРИ

Updated: Mar 30, 2019Ние сме Лили и Дари. Заедно сме от почти 9 години. Ние сме една от хилядите еднополови двойки в България, които живеят извън закона, в правен вакуум.

Узаконихме връзката си в Кралство Великобритания. След връщането си в България отидохме в общината да подадем заявление за промяна на семейното си положение, както изисква Законът за гражданската регистрация. Отказаха ни! Оттогава се борим Столична Община, Административен съд София-град и Върховния административен съд да признаят брака ни. Вярваме в справедливостта и правовата държава, а безрезервната подкрепа на организации-защитници на човешките права, които застанаха до нас ни дава сили!


Лили и Дари – една от интервюираните двойки, част от проекта LoveMoves – станаха инициатор на петицията за признаването на правата на еднополовите двойки, сключили брак в чужбина. Основната им битка – за признаване на собствения им брак – ги изведе на фронта на борбата за ЛГБТИ права в България. Лили и Дари се съгласиха да станат част от лицето на проекта и споделят своята история в едно от видеата. Тяхната история в последствие доведе до значително медийно внимание
17 views0 comments

Comments


bottom of page