ColorFilmFinal-01@0.25x.png
shutterstock_57399346_edited.jpg

ЖУРИ 2018

ЧЛЕНОВЕ

Мила Милева

Завършила режисура на анимационни филми в La Cambre, Брюксел, и Софийската филмова академия. Тя навлиза в британската анимационна индустрия през 1996 г. като работи като режисьор/аниматор и продуцент. Динамичното дуо на режисьор и продуцент Мина Милева и Весела Казакова създаде силна вълна от политически активизъм в собствената си страна България с международно признатия игрален документален филм „Чичо Тони, Тримата глупаци и ДС“.

Роден през 1983 г. в Русе, България. Учи режисура, актьорско майсторство и анимация в Нов български университет в София и в Академията за медийни изкуства в Кьолн (KHM). През 2012 г. завършва KHM с отличие. Неговият анимационен късометражен филм „Das Knäuel“ („Вълнената топка“), продуциран от 3sat/ZDF, е показан няколко пъти по телевизията, на изложби и филмови фестивали.

Стефан Ганов

Родена в Източна Германия през 1986 г. и живее в Берлин. Учи превод, славянска литература, филми и история в Мюнхен (Германия) и Прага. Нейната магистърска дисертация изследва жени-режисьори в социалистическа Чехословакия и подривната дейност вътре в една потискаща патриархална система. Сега Ребека работи за различни филмови фестивали като редактор и член на комисии за подбор и координира проекта на goEast OPPOSE OTHERING!. Нейните основни интереси са в областта на перформатизъм, стратегии за противопоставяне, съпротива в изкуствата и наследство между поколенията в Централна и Източна Европа.

Ребека Подлех