пн, 24.02 | Дом на киното

Портрет на момиче в пламъци - допълнителна прожекция

В края на XVIII в. младата художничка Мариан пристига с мисия на ветровитото крайбрежие на Бретан: тайно да нарисува портрет на Елоиз – сдържана, но решителна млада жена, така че евентуален съпруг в Милано да реши дали би искал да се ожени за нея. Докато Мариан напредва в потайната си задача...
Регистрацията е затворена
Портрет на момиче в пламъци - допълнителна прожекция

Час и място

24.02.2020 г., 20:30 – 25.02.2020 г., 0:30
Дом на киното, ul. "Ekzarh Yosif" 37, 1000 Old City Center, Sofia, Bulgaria

За събитието

В края на XVIII в. младата художничка Мариан пристига с мисия на ветровитото крайбрежие на Бретан: тайно да нарисува портрет на Елоиз – сдържана, но решителна млада жена, така че евентуален съпруг в Милано да реши дали би искал да се ожени за нея. Докато Мариан напредва в потайната си задача, тя открива че сама се е превърнала в обект на любопитство.

Изпълнената с изтънчена атмосфера костюмна драма на Селин Шиама започва като строго изследване на погледите, разменяни между мъже и жени, но постепенно се изпълва със сила и лудо усещане за желание, превръщайки се в чувствена история за две души, чиито светове се отразяват един в друг. Като изплъзващия се модел, Адел Аенел прави незабравима роля – едновременнонепокорна и меланхолична, игрива и страстна. 

ПОРТРЕТ НА МОМИЧЕ В ПЛАМЪЦИ  PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU

Франция, 2019, 119' Режисьор: Селин Шиама 

Ноеми Мерлан, Адел Аенел, Луана Бажрами, Валерия Голино

Регистрацията е затворена

Споделете това събитие